Dan otvorenih vrata Medicinskog fakulteta

Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje

DAN OTVORENIH VRATA MEDICINSKOG FAKULTETA

Petak, 13. 04. 2018. godine od 13:00 - 15:00

Raspored:

 • Okupljanje zainteresovanih kandidata u auli fakulteta
 • Obilazak katedri i laboratorija Medicinskog fakulteta
  1. Katedra za anatomiju
  2. Centar za genetiku
  3. Katedra za mikrobiologiju
  4. Katedra za histologiju
 • Obilazak amfiteatara Medicinskog fakulteta i prisustvovanje predavanjima
 • Upoznavanje sa procedurama prijemnog ispita i upisa

International Tropical Medicine Summer School

ITMSS poster batch 3 01 tmbDear Medical Student from all over the world,

Medical students of Universitas Muhammadiyah Yogyakarta, Indonesia,  on behalf of Muhammadiyah Medical Students' Activities are delighted to present you the leading and the biggest annual summer school in Indonesia that will be stepping on its 14th year: International Tropical Medicine Summer School (ITMSS) "Let's Talk About Indonesia's Tropical Medicine: An Update of Traveler Disease and Its Safety"

International Tropical Medicine Summer School is an annual summer school event focusing on tropical medicine and is a precious program for medical school from around the world to join. This summer school will be held on July 30th – August 17th 2018 in Yogyakarta, Indonesia. 

Each year, ITMSS brings together medical students around the world to see and feel the excitment of learning tropical medicine and to get to know Yogyakarta, and we are very happy to announce that the 3rd Batch is now OPEN!

Opširnije...

Delegacija kolektiva Medicinskog fakulteta položila cvijeće na spomen obilježje na "Mostu Suade i Olge"

P1100115U znak sjećanja na prvu žrtve agresije na grad Sarajevo apsolventicu Medicinskog fakulteta Suadu Dilberović, delegacija kolektiva Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu odala je počast i položila cvijeće na spomen obilježje na "Mostu Suade i Olge".

6. aprila 2001. godine. na mostu na kojem je poginula imena Suade i Olge upisana su zlatnim slovima, kao i stih: "Kap moje krvi poteče, i Bosna ne presuši."

Napadom na građane Sarajeva i smrću Suade Dilberović i Olge Sučić započela je opsada Sarajeva koja je trajala je 44 mjeseca ili ukupno 1.425 dana, što je najduža opsada jednog grada u modernoj povijesti. Tokom opsade ubijeno je 11.541 građanin Sarajeva, od čega 1.601 dijete.

Opširnije...

Univerzitetska biblioteka-online anketa - produžetak anketiranja

Obavještavamo vas da je produžen rok za anketiranje o postojećem stanju i praksama u korištenju bibliotečkih fondova i usluga do ponedjeljka, 02. 04. 2018. godine.

Ekspertni tim, kao legitimno izabrano tijelo od strane Univerziteta u Sarajevu, koje je zaduženo za pitanja Univerzitetske biblioteke, očekuje da će putem online ankete, kroz što veći odziv, steći uvid u postojeće stanje prakse u korištenju bibliotečkih fondova i usluga, sa ciljem razvijanja novih, naprednijih usluga u budućoj Univerzitetskoj biblioteci.

Opširnije...